Verslumas ir inovacijos. Nacionalinis darbo su jaunimu forumas "Ateik. Išgirsk. Dalinkis" | Pedagogas.lt

Verslumas ir inovacijos. Nacionalinis darbo su jaunimu forumas "Ateik. Išgirsk. Dalinkis"

Dalintis

Mokymo dalių sąrašas

1

1/5

00:17:46

2

2/5

00:54:32

3

3/5

00:28:12

4

4/5

00:22:19

Įvertinkite žiūrėtą mokymą

5/5

Išklausius šį mokymą iki galo, Jums automatiškai bus išduota PAŽYMA liudijanti mokymo išklausymą. Šią pažymą rasite savo profilio skyrelėje "Mano pažymėjimai".

1 DALIS. Galimybės jaunam žmogui: ką gali pasiūlyti VšĮ „Versli Lietuva“?

VšĮ „Versli Lietuva“ - Ūkio ministerijos įsteigta agentūra, skatinanti verslumą, tvarią ir modernią verslo plėtrą, startuolių ekosistemą bei eksportą Lietuvoje. „Versli Lietuva" - tai „vienas langelis” verslui per visą jo raidos ciklą. Šios paskaitos metu bus pristatomos VšĮ „Versli Lietuva“ įgyvendinamos programos, siūlomos paslaugos, galimybės jauniems žmonėms, ypatingai paliečiant jaunus žmones regionuose.

Lektorius Gytis Morkūnas, VšĮ „Versli Lietuva“ Verslumo departamento direktorius.

2. DALIS. Kaip ugdyti jaunų žmonių verslumo įgūdžius?

Pastebima, kad kiekvienais metais jaunų žmonių domėjimasis galimybėmis kurti nuosavą verslą didėja, tačiau neretai jaunam žmogui tenka susidurti su įvairiais iššūkiais. Dėl šios priežasties diskusijos metu siekiama išsiaiškinti, ką iš tikrųjų reiškia „verslumas“, kokios yra verslo kūrimo galimybės nacionaliniu ir regioniniu mastu bei kokios savybės yra būtinos, norint pradėti verslą. Diskusijos dalyviai taip pat kalba apie kūrybiškumą ir jo sąsają su verslu bei apie tai, ar Lietuvos švietimo sistema skatina verslumo ir kūrybiškumo ugdymą.

Moderuoja Vladas Polevičius

Dalyviai: Kęstutis Šetkus, Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūros direktorius, Dominykas Šumskis, VšĮ „Versli Lietuva“ Startup Lithuania Projektų vadovas, Kasparas Mociūnas, „Paletės baras“ Utenoje savininkas, Ignas Survila, ,,Citybirds“ įkūrėjas.

Lektoriai

Gytis Morkūnas

Gytis Morkūnas

Versli Lietuva“ verslumo departamento direktorius.

Mokymo medžiaga

Atsiliepimai