Kaip kalbėti su vaikais apie karą Ukrainoje? | Pedagogas.lt

Kaip kalbėti su vaikais apie karą Ukrainoje?

Dalintis

Mokymo dalių sąrašas

Įžanga

1/5

00:01:31

Klausimų - atsakymų 1 sesija

2/5

00:53:36

Klausimų - atsakymų 2 sesija

3/5

00:56:33

Įvertinkite žiūrėtą mokymą

4/5

Testas

5/5

00:00:00

Klausimų-atsakymų sesija. Psichologė dr. Agnė Laskytė atsako į pedagogų ir tėvų užduotus klausimus, kuriuos pateiks Kauno Jono Jablonskio gimnazijos socialinė pedagogė Inga Žumbienė. Didžiulę konsultavimo patirtį turinti ir su įvairaus amžiaus vaikais dirbanti lektorė pateikia rekomendacijas, atkreipia dėmesį į esmines detales, suteikia žinių per  praktinius pavyzdžius bei užduotis, kaip šiuo sudėtingu laikotarpiu suteikti vaikams daugiau aiškumo ir atsakymų. 

Neatsakyti klausimai ir informacijos trūkumas gali kelti įtampą, nerimą ir baimę. Jei mes nepaaiškinsime vaikams, jie patys ras atsakymus. Tik nebūtinai iš tinkamų, patvirtintų šaltinių, nebūtinai teisingus. Kai tema ypač jautri, kaip šiandien karo tema, dažnas nedrįsta klausti. O kalbėti apie įvykius pasaulyje, apie galimybę padėti, apie atjautą ir viltį – būtina.    

Kviečiame pasitarti su profesionalais – paskaitoje-diskusijoje dr. Agne Laskyte atsakys į jūsų klausimus, kuriuos pateiks socialinė pedagogė Inga Žumbienė. Didžiulę konsultavimo patirtį turinti ir su įvairaus amžiaus vaikais dirbanti lektorė  pateiks rekomendacijas, atkreips dėmesį į esmines detales, suteiks žinių per  praktinius pavyzdžius bei užduotis, kaip šiuo sudėtingu laikotarpiu suteikti vaikams daugiau aiškumo ir atsakymų. 

Paskaitos-diskusijos temos:

Kaip kalbėti apie karą su vaikais;
 Kaip valdyti auditoriją ir kylančias diskusijas; 
 Patyčių prevencija šiuo laikotarpiu (rusakalbiai vaikai);
 Kiek informacijos ir kaip galime pateikti skirtingo amžiaus vaikams.

Mokymo medžiaga

Atsiliepimai